Skip to content
Wij bieden zorg in: Leiden•Leiderdorp•Oegstgeest•Warmond•Rijnsburg•Valkenburg•Voorschoten•& omgeving• 071 589 8078Aanmelden

Echoscopie

Al onze medische echo’s worden gemaakt door Verloskundig Centrum De Poort in Leiden. Verloskundig Centrum de Poort is hét echocentrum van de coöperatie van verloskundigenpraktijken in Leiden en omstreken (verloskundigen LEO: verloskundigenleo.nl/). Het centrum is opgericht door alle verloskundigen praktijken in regio Leiden met als doel om de kwaliteit van de medische echo’s te waarborgen door gekwalificeerde echoscopisten in dienst te nemen, die voldoen aan de landelijke richtlijnen en kwaliteitseisen.

Aanmelden voor een medische echo kan via de volgende link: www.vcdepoort.nl/

Vitaliteitsecho

Op indicatie kunnen wij je verwijzen voor een vitaliteitsecho (oftewel een vroege echo). Deze echo is mogelijk vanaf 7-8 weken zwangerschap. In de meeste gevallen wordt deze echo inwendig (via de vagina) gemaakt. Aanmelden voor een vitaliteitsecho kan via de volgende link: vcdepoort.nl/echos/vitaliteitsecho/.

Mocht je geen indicatie hebben voor een vroege echo, maar hier wel graag gebruik van willen maken, dan kun je op eigen kosten een pretecho inplannen. Dit kan via de PoortPret: vcdepoort.nl/echos/pret-echo/.

Termijnecho

De termijnecho wordt uitgevoerd tussen 10 en 12 weken zwangerschap. De belangrijkste reden voor deze echo is het vaststellen van de zwangerschapsduur en het berekenen van de uitgerekende datum. Tijdens het echoscopisch onderzoek zal de echoscopist de bevindingen aan je doorgeven en wij zullen de uitslag verder met je bespreken. Aanmelden voor een termijnecho kan via de volgende link: vcdepoort.nl/echos/termijnecho/

Overige echo’s

Op indicatie kunnen er later in de zwangerschap meer echo’s worden uitgevoerd, bijvoorbeeld om de groei van de baby te volgen. Wij zullen dit dan met je bespreken en indien gewenst een verwijzing hiervoor meegeven. Deze echo’s zullen door de zorgverzekering worden vergoed.

Mocht je behoefte hebben aan extra echo’s zonder indicatie oftewel een pretecho, dan kun je hiervoor zelf een afspraak maken bij PoortPret: vcdepoort.nl/echos/pret-echo/. Voor pretecho’s heb je geen verwijzing nodig. Deze echo’s zijn voor eigen kosten.

Back To Top
Translate