Skip to content
Wij bieden zorg in: Leiden•Leiderdorp•Oegstgeest•Warmond•Rijnsburg•Valkenburg•Voorschoten•& omgeving• 071 589 8078Aanmelden

Cursussen

Zwangerfit

Zwangerfit is een actieve zwangerschapscursus ontwikkelt door de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapeuten (NVFB) voor vrouwen tijdens en na hun zwangerschap.

ZwangerFit onderscheidt zich van andere cursussen door het geven van trainingen en aparte theorielessen. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van de trainingstijd en zijn de trainingen echt actief.

Bij fysieke klachten gerelateerd aan de zwangerschap aan de spieren, gewrichten of banden geeft de fysiotherapeut 1 op 1 adviezen of indien nodig een individuele behandeling.

Meedoen kan vanaf 16 weken zwangerschap tot aan de bevalling. Hiervoor is geen verwijzing nodig. Na de bevalling is het na 6 weken weer mogelijk om mee te doen.

ZwangerFit wordt ook gegeven in Gezondheidscentrum Merenwijk.

Voor meer informatie en aanmelden: gezondheidscentrum-merenwijk.nl/fysiotherapie/specialisaties/zwangerfit/


Bevalwijzer

Bevalwijzer verzorgt zwangerschapscursussen voor zwangeren en hun partner. De cursus wordt gegeven door een verloskundige. Er zijn verschillende voorlichtingen mogelijk: een eendaagse cursus, meerdaagse cursus of een privécursus aan huis.

Tijdens de cursus komen meerdere onderwerpen aan bod, zoals het verloop van de bevalling, hoe om te gaan met baringspijn en de gang van zaken in het ziekenhuis bij een eventuele medische indicatie.

De cursus is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. In de regio Leiden wordt deze cursus verzorgt door Kirsty Schellekens. Meer informatie vind je op de website van Bevalwijzer: bevalwijzer.nl.


Hypnobirthing

Bij hypnobirthing wordt uitgegaan van de oerkracht van vrouwen om te bevallen. Er wordt geleerd om als vrouw te vertrouwen op deze natuurlijke baringsinstincten en te ontspannen zodat het lichaam haar werk kan doen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het oefenen van verschillende manieren van ondersteuning door je partner.

In Leiden wordt deze cursus gegeven door hypnotherapeut Jessica Fun-Albarda. Meer informatie over de cursus vind je op haar website: volvanverwachting.nl/.

Back To Top
Translate