Skip to content
Wij bieden zorg in: Leiden•Leiderdorp•Oegstgeest•Warmond•Rijnsburg•Valkenburg•Voorschoten•& omgeving• 071 589 8078Aanmelden

Betrouwbare informatie

Wij begrijpen dat er veel op je afkomt al vanaf het ontstaan van je kinderwens. Je hebt waarschijnlijk behoefte aan informatie en zoekt naar antwoorden op allerlei vragen. Uiteraard krijg je van ons de informatie die je nodig hebt en staan we klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast wil je misschien informatie nog nalezen of meer weten over een bepaald onderwerp. Helaas is niet alle informatie die (online) beschikbaar is ook correct. Via onderstaande links vind je betrouwbare informatie over kinderwens, zwangerschap, bevalling, kraambed en anticonceptie.

Algemene websites

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is de Nederlandse beroepsorganisatie van en voor verloskundigen. KNOV streeft (net als de verloskundige) naar de beste zorg voor de zwangere, haar partner en het (ongeboren) kind. Dit doen ze door verloskundigen te ondersteunen, verbinden en hun belangen te behartigen.

De Nederlandse geboortezorg behoort aantoonbaar tot de meest toegankelijke, doelmatige en kwalitatief beste zorg ter wereld. Het levert de best mogelijke start voor elke moeder en haar kind en is daardoor de basis voor een gezond leven. De verloskundige speelt hierin een cruciale rol.

Deze website is een initiatief van de KNOV. Hier vind je betrouwbare informatie over zwangerschap, bevalling, kraambed en anticonceptie. Er zijn ook voorlichtingsfilmpjes beschikbaar over allerlei verschillende onderwerpen.

Deze website is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Hier vind je betrouwbare informatie die je ondersteunt bij het nemen van beslissingen bij een medische indicatie / complicatie.

Deze website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu biedt meer informatie over algemene gezondheidsvragen.

Verloskundig centrum de Poort is het echocentrum van de coöperatie van verloskundigenpraktijken Leiden en omstreken (LEO). In VC de Poort worden medische echo’s en echo’s op eigen verzoek gemaakt. Het centrum is gevestigd in het Poortgebouw achter het centraal station en dichtbij het LUMC. Op de website vind je meer informatie over de mogelijkheden, locaties en het maken van een afspraak.

Kinderwens
Informatie over voorbereiding voor een goede en gezonde zwangerschap.

Wil je weten of er risico’s zijn voor jou of je baby als je zwanger wil worden? Vul de vragen in op zwangerwijzer.nl en krijg advies op maat. Je kunt ook tips lezen over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden.

Miskraam
Informatie en advies voor als je een miskraam doormaakt.

Informatie en advies voor als je een miskraam doormaakt.

Zwangerschap
Informatie over de zwangerschap, controles bij de verloskundige, zwangerschapsklachten, mogelijke onderzoeken en praktische zaken.

Via de gratis app ZwangerHap kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten. Via de app vind je ook informatie over voedingsadviezen voor in de zwangerschap.

Prenatale screening

Tijdens de zwangerschap en vlak na de geboorte van je kind krijg je verschillende onderzoeken aangeboden. Hiermee kun je laten onderzoeken of je kind mogelijk een aandoening of lichamelijke afwijking heeft. Bekijk voor een overzicht de video over de onderzoeken. Wil je zien welk onderzoek wanneer uitgevoerd kan worden? Bekijk dan de tijdlijn.

Bevalling
Informatie over de bevalling.
Informatie over het Geboortehuis Leiden in het LUMC te Leiden
Rondleiding in het Geboortehuis Leiden
Informatie over het moeder- en kindcentrum in het Alrijne ziekenhuis te Leiderdorp

Rondleiding in het moeder- en kindcentrum in het Alrijne ziekenhuis

Kraambed
Informatie over de kraamperiode, eerste uren na de bevalling, kraamzorg, je baby en voeding van je baby.
Informatie over de geboorteaangifte van je baby.
Een lactatiekundige is een deskundige op het gebied van borstvoeding. Op deze website vind je meer informatie over Melina, een lactatiekundige in regio Leiden.
Moeders die tijdens de zwangerschap zijn geïnformeerd over borstvoeding blijken later beter in staat om borstvoeding te geven. Op deze website kun je je inschrijven voor de borstvoedingscursus van kraamzorgorganisatie De Waarden.
Via deze website kun je je inschrijven voor de borstvoedingscursus van VC De Poort.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt hulp, ondersteuning en advies bij het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden. Je kunt hier in de zwangerschap ook terecht voor verschillende themabijeenkomsten (bijvoorbeeld over ouderschap en hechting met je kind: www.cjgleiden.nl/cursussen/cjg-themabijeenkomst-ouderschap-en-hechting-met-je-baby/100011/2548/565927)

Anticonceptie
Informatie over verschillende anticonceptiemethoden, de mogelijkheden na een bevalling en de opties in combinatie met borstvoeding.
Informatie over verschillende anticonceptiemethoden en een handige keuzekaart waarin verschillende voorbehoedsmiddelen overzichtelijk naast elkaar worden gezet.
Back To Top
Translate