Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Hiermee willen we u als bezoeker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter kunnen laten aansluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen we informatie over het gebruik van onze website. In ons privacy statement leggen we je verder uit welke data we verzamelen, hoe we die data verzamelen en wat we ermee doen.

Annemarie van Wijck

Mijn naam is Annemarie van Wijck. Geboren en getogen in Leiderdorp en sinds enkele jaren woonachtig in Leiden.

 

Annemarie_van_Wijck_VPMAl sinds de middelbare school wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Na mijn eindexamen heb ik nog een zomercursus scheikunde gedaan om mijn vakkenpakket compleet te maken. Direct na deze cursus ben ik begonnen met de opleiding tot verloskundige in Amsterdam. In september 2010 heb ik mijn diploma behaald.

Na eerst bij enkele andere praktijken te hebben waargenomen ben ik in november 2010 begonnen met waarnemen bij verloskundigenpraktijk Merenwijk e.o.

Het is heerlijk om in mijn eigen woonplaats een plek te hebben gevonden in een fijne praktijk met collega's die dezelfde visie op het vak hebben als ik. De persoonlijke aandacht en begeleiding voor mensen uit alle culturen spreken mij erg aan. Iedere zwangerschap en bevalling is anders en ik probeer mensen hier dan ook individueel in te begeleiden. De zwangere en haar partner vertrouwen te geven in het proces van zwangerschap en geboorte en hun nieuwe rol als ouders is een uitdaging en een zeer dankbare taak.

Het is zo'n bijzonder moment uit een mensenleven en ik ben steeds weer dankbaar dat ik daar deel van uit mag maken.

Annemarie van Wijck