Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken. Hiermee willen we u als bezoeker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter kunnen laten aansluiten op uw behoeften. Met behulp van cookies verzamelen we informatie over het gebruik van onze website. In ons privacy statement leggen we je verder uit welke data we verzamelen, hoe we die data verzamelen en wat we ermee doen.

 • Home
 • Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

In de regio worden voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over het aankomend ouderschap en hechting met je baby, pijnbeleving tijdens de bevalling en rondleiding in het GeboorteHuis Leiden (GHL), de bevalling en voeding en kraambed. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met alle verloskundige praktijk in de regio, de verschillende kraamzorgorganisaties, lactatiekundigen, Centrum voor Jeugd en Gezin en het GHL.

Deze voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor jou én voor je partner. Zodat jullie samen goed geïnformeerd en goed voorbereid zijn.

Je kunt jezelf per bijeenkomst opgeven. De bijeenkomsten zijn opgezet met verschillende thema’s voor verschillende momenten in je zwangerschap

 • Ouderschap en hechting met je baby bij 24 weken (CJG)
 • Pijnbeleving bij 28 weken (GHL)
 • De bevalling bij 32 weken (verloskundig zorgverlener)
 • Voeding en kraambed bij 34 weken (in ontwikkeling; vraag ernaar bij je verloskundig zorgverlener)

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Ouderschap en hechting met je baby’

Het CJG organiseert in samenwerking met Geboortezorg Leiden e.o. deze themabijeenkomst over ouderschap en hechting voor zwangere vrouwen en hun partner.

Tijdens deze bijeenkomst zal de jeugdverpleegkundige van het CJG alles vertellen over de verandering die ouderschap met zich meebrengt, het belang van contact met je baby en hoe jullie je zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het ouderschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Ouderschap begint voor de geboorte
 • Ruimte maken voor veranderingen
 • Verwachtingen over het ouderschap en jullie baby
 • Leer je baby voor de geboorte kennen
 • Leer je baby na de geboorte nog beter kennen
 • Hechting

Op de website van het CJG kun je je opgeven voor deze bijeenkomst.

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Pijnbeleving’ en rondleiding GHL

Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over verschillende onderwerpen met betrekking tot (omgaan met) baringspijn, pijnbeleving en pijnstilling Het programma is interactief en er is ruimte voor vragen en persoonlijke inbreng. Als u uw partner (of iemand anders) mee wil nemen naar de voorlichtingsbijeenkomst is diegene van harte welkom.

De bijeenkomst wordt gegeven in het GHL. Je kunt jou en je partner hier opgeven voor de bijeenkomst.

Rondleiding in het GeboorteHuis Leiden

Als je wilt kennismaken met het GeboorteHuis Leiden, kun je je hier opgeven voor een rondleiding. Ga je naar de voorlichtingsbijeenkomst over Pijnbeleving, dan kun je na afloop met een korte rondleiding mee. Je hoeft je dan niet apart op te geven.

Voorlichtingsbijeenkomst ‘De bevalling’

Je eigen verloskundige van verloskundigenpraktijk Merenwijk vertelt je op de voorlichtingsbijeenkomst ‘De bevalling’ meer over het verloop van de bevalling, de plaats van de bevalling en de zorgverleners die je tegen kunt komen. Ook kun je vragen stellen over wat je kunt verwachten tijdens en na de bevalling. Wij adviseren deze bijeenkomst te volgen als je ongeveer 32 tot 34 weken zwanger bent.

Deze bijeenkomst is een belangrijk onderdeel om je goed voor te bereiden op de bevalling, voor jou en je partner.

Ben je bij ons onder zorg? Dan krijg je automatisch een e-mail met uitnodiging voor de bijeenkomst. Je kunt je ook zelf aanmelden voor deze bijeenkomsten via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum en met hoeveel personen je naar de bijeenkomst komt.

De eerstvolgende data voor de voorlichtingsbijeenkomst 'De Bevalling' zijn:

- 08 juni
- 06 juli
- 07 september
- 12 oktober
- 30 november

Deze voorlichtingsbijeenkomst vindt altijd plaats van 16.30-18.00 in Het Gebouw (Arubapd). Let op: hier geldt betaald parkeren